Blog Jan Pool – Mannendag 19 maart 2016

Blog Jan Pool: ‘Wat écht belangrijk is, is wat jij bijdraagt’

Op 19 maart organiseert ManUnited in samenwerking met VrijZijn de mannendag 2016. In de Basiliek in Veenendaal gaat het over invloed. Ben je ónder invloed of ben je ván invloed?

De Amerikaanse schrijver Mark Twain heeft eens het volgende gezegd: ‘De twee belangrijkste dagen in je leven zijn de dag dat je bent geboren en dag dat je ontdekt waarom.

Weet jij het? Weet jij waarom God je op deze aarde heeft gezet? Waarom ben je hier? Veel mensen omschrijven hun doel als: persoonlijke vervulling of gelukkig zijn. Maar het doel van je leven is veel groter dan je eigen geluk.

Lang voordat jij geboren werd, ja zelfs lang voordat je verwekt werd, was jij al in de gedachten van God. Je leeft omdat God dat wilde. Hij heeft een plan met jouw leven. God roept jou om een bijdrage te leveren aan het welzijn van je kinderen of je vrienden, je collega’s, buren of wie je ook maar tegenkomt. God heeft jou gemaakt met een bedoeling, om een bijdrage te leveren, om betekenisvol te zijn, om invloed uit te oefenen.

We hebben als mensen de neiging ons druk te maken over hoe lang we mogen leven, maar je levensduur is niet het belangrijkste. Wat echt belangrijk is, is wat jij bijdraagt, wat jij betekent voor de mensen om je heen. Jezus is hier op aarde niet oud geworden, maar zijn invloed was en is onvoorstelbaar groot.

De beste investering voor de toekomst is dat je nu al bezig bent om mensen op een goede manier te beïnvloeden. Sta je daar wel eens bij stil? Waarmee wil jij anderen beïnvloeden? Wat is de erfenis die jij achter wilt laten?

Ik daag je uit om vanaf vandaag volkomen voor God te leven en te investeren in de mensen die je liefhebt en te werken aan de taak die God voor jou heeft.

Wees een man van invloed, een man naar Gods hart.

Mannendag

Ben jij er bij, op 19 maart? Sprekers Jan Pool, Hans Maat en René Ruitenberg maken je bewust van de positie van de man in zijn omgeving en dagen je uit om levensveranderende stappen te zetten. Opgeven doe je via www.manunited.nl/mannendag en is geheel gratis.